Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

15.9.14

Summer Favorites 2014 Edition!


Το φετινό καλοκαίρι πέρασε και πίσω του άφησε ήλιο, θάλασσα, ξεκούραση, αναμνήσεις και φυσικά αγαπημένα προϊόντα (νέα και μη). Στο σημερινό ποστ λοιπόν θα σου δείξουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα που πολύ-χρησιμοποιήσαμε, ξεχωρίσαμε και στο τέλος λατρέψαμε για το φετινό καλοκαίρι.

Στο συγκεκριμένο ποστ δεν πρόκειται να δεις προϊόντα μακιγιάζ πέρα από τα βασικά. Η καλοκαιρινή μας περιποίηση εστιάζει στην ενυδάτωση και στην αντηλιακή προστασία καθώς είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο η επιδερμίδας μας λόγο του ήλιου, της ζέστης και της αλμύρας.


Το αντηλιακό προσώπου είναι από τα σημαντικότερα προϊόντα (ακόμα και τον χειμώνα είναι απαραίτητο) όποτε δεν θα έλειπε από το νεσεσέρ μας. Αγαπημένο μας (και για φέτος και για ever) το Capital Soleil Dry Touch της Vichy για μικτές/λιπαρές επιδερμίδες. Έχει λεπτόρευστη υφή που απορροφάται άμεσα, δεν αφήνει γυαλάδα καθιστώντας το και τέλεια βάση για πριν το μακιγιάζ, και συνδυάζει και υψηλή αντηλιακή προστασία 50 SPF από τις UVA/UVB ακτινοβολίες. Επάξια έχει λοιπόν την θέση του στο νεσεσέρ αλλά και στα αγαπημένα μας.

Για αντηλιακό για το σώμα ξεχωρίσαμε από την Garnier Ambre Solaire το Wet Skin και το Dry Mist. Και τα δύο συνδυάζουν την αντηλιακή προστασία που αναζητούμε ενώ απορροφούνται σε χρόνο μηδέν από την επιδερμίδα. Το Dry Mist αφήνει ματ αίσθηση, ενώ το Wet Skin μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βρεγμένη επιδερμίδα αμέσως μετά την θάλασσα. Και τα δύο έχουν συσκευασία με μορφή σπρέι γεγονός που τα κάνει πολύ εύκολα στη χρήση, αλλά και ιδανικά για να τα έχουμε μέσα στην τσάντα μας και να μπορούμε να ανανεώσουμε όποια στιγμή θέλουμε το αντηλιακό μας.

Ένα After Sun είναι πάντα απαραίτητο στο νεσεσέρ μας, καθώς η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται από την έκθεση στον ήλιο. Επίσης αγαπημένη μας (για μια ακόμα χρονιάη ενυδατική και δροσιστική κρέμα-gel για μετά τον ήλιο από την Apivita, κατάλληλη για πρόσωπο και σώμα 
με θαλάσσια λεβάντα και αλόη.
Ενυδατώνει και καταπραΰνει άμεσα (άμεσα όμως) την επιδερμίδα αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης, ενώ η λεπτόρευστη υφή της σε μορφή κρέμας - gel απορροφάται σε χρόνο μηδέν


Κλασικό για μας προϊόν που δεν λείπει πότε είναι το Ιαματικό νερό της Avene. Γνωστές και οι χρήσεις και οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει, γι' αυτό έχει την θέση του στο νεσεσέρ και στην τσάντα μας επάξια. Η συσκευασία στα 50ml είναι ιδανική για να το έχουμε πάντα και παντού μαζί μας και να μην το αποχωριζόμαστε. Ειδικά must-have για το καλοκαίρι για την απίστευτη δροσιά και αναζωογόνηση στην στιγμή.

Το καλοκαίρι σημαίνει πέδιλα, σαγιονάρες και περπάτημα ξυπόλυτη στην αμμουδιά, συνάμα έχει ως αποτέλεσμα ξηρές, σκληρές και ταλαιπωρημένες φτέρνες. Η κρέμα ανάπλασης ποδιών από την Hansaplast είναι αυτό που χρειαζόμασταν. Με εμπλουτισμένη σύνθεση με 10% Urea, ενυδατώνει την επιδερμίδα αφήνοντας απαλά, λεία ποδαράκια.

Ένα παλιό αλλά αγαπημένο προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου (που ξανά-θυμηθήκαμε το καλοκαίρι) είναι το Pure Active 3in1 της Garnier. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι κατάλληλο για μικτές/λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής. Έκτος ότι βοηθάει με συχνή χρήση, είναι πολυχρηστικό και συνδυάζει καθαρισμό, απολέπιση και μάσκα μαζί. Κάτι που το κάνει εύχρηστο χωρίς να χρειάζεσαι πολλά προϊόντα.

Αν και αγαπάμε το Beach Hair Look, η θάλασσα είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολύ τα μαλλιά. Τo ξηρό λάδι με βιταμίνη Ε από Pantene είναι ιδανικό για έξτρα περιποίηση, ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά. Αρκούν μόνο λίγες σταγόνες στις άκρες των μαλλιών.


Για το καλοκαιρινό μακιγιάζ μας ελάχιστα προϊόντα ήταν αρκετά. To Tea Tree Pore Minimiser από The body Shop είναι αγαπημένη βάση για πριν το μακιγιάζ, ελαχιστοποιεί τους πόρους, χαρίζει ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα, και βοηθάει με τυχόν σπυράκια.

Η Volumizing Waterproof Mascara από Erre Due ήταν αρκετή για έντονο βλέμμα στα μάτια. Χαρίζει μήκος και καμπύλη στις βλεφαρίδες, το βουρτσάκι της εύκολο στη χρήση, ενώ είναι αδιάβροχη (τσεκαρισμένο).

Στα χείλη λίγο από το Lipbutter Gloss από Korres στην απόχρωση peach και ήμασταν έτοιμες. Ενυδατώνει τα χείλη δίνοντας τους λίγο χρώμα, και αφήνει ένα λαμπερό και Juicy αποτέλεσμα χωρίς να κολλάει.

Στο μανικιούρ μας δεν αποχωριστήκαμε το Myrrh & Oligoelements Nail Colour από Korres στην απόχρωση 23 Cyclamen. Μια υπέροχη καλοκαιρινή φούξια-μωβ απόχρωση. Δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα στα νύχια, με εξαιρετική χρωματική απόδοση.

Αναμφισβήτητα το άρωμα του φετινού καλοκαιριού είναι το Fleur de Figuier από Roger & Gallet.
Ένα φρουτώδες άρωμα με νότες από σύκο, μανταρίνι, σπόρους κύμινου, γκρέιπφρουτ, άνθος μανταρινιού και μόσχο. Ένα ιδιαίτερο άρωμα που σίγουρα ξεχωρίζει και κάνει την διαφορά.


Την αγάπη μας για τα βιβλία αν δεν την γνωρίζεις θα την καταλάβεις ευθύς αμέσως. Ένα καλό βιβλίο, το αγαπημένο μας ρόφημα, και η θάλασσα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για χαλάρωση.

Έχουμε να σου προτείνουμε το Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ (του James Bowen - εκδόσεις Anubis). Ανάλαφρο και εύκολο στο διάβασμα, μιλάει για μια αληθινή ιστορία ενός άντρα και του γάτου του. Tο πως τα κατάφεραν μέσα από τις δυσκολίες που τους επιφύλασσε η ζωή στους δρόμους. Βρίσκοντας ο ένας στον άλλο την ελπίδα.

Επίσης ένα ακόμα βιβλίο που διαβάζουμε αυτή την περίοδο και που σου προτείνουμε είναι Το λάθος αστέρι (του John Green - εκδόσεις Λιβάνη). Ένα πολύ συγκινητικό μυθιστόρημα (που φέτος βγήκε και η ομώνυμη ταινία The fault in our stars - επίσης εκπληκτική), αξίζει σίγουρα να το διαβάσεις και μην ξεχάσεις να δεις την ταινία.


Για το τέλος αφήσαμε ένα ζευγάρι πέδιλα από τα Migato που ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Την διαφορά κάνει το χαριτωμένο σχέδιο με το φιογκάκι, και το έντονο φουξ χρώμα τους. Μας συντρόφευαν στα καλοκαιρινά μας περπατήματα και δεν τα αποχωριστήκαμε καθόλου.


Και δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την Άνδρο, την καταγάλανη θάλασσα, την υπέροχη θέα και τις αναμνήσεις που μας χάρισε. Σαν τα νησιά της Ελλάδας μας δεν έχει! Οι άνθρωποι ήταν φιλόξενοι και ευχάριστοι, και σίγουρα στο μέλλον θέλουμε να την ξανά-επισκεφτούμε.

Αυτά ήταν τα αγαπημένα μας για το καλοκαίρι που μας πέρασε!
Μην ξεχάσεις να μας πεις στα σχόλια και τα δικά σου αγαπημένα ή αν έχεις δοκιμάσει κάποιο δικό μας...

Πολλά φιλιά,
Δέσποινα & Σοφία

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Οι απόψεις είναι προσωπικές και ειλικρινής σύμφωνα στην δική μας εμπειρία.

3 σχόλια:

  1. Τι υπέροχα όλα, τι όμορφες φωτογραφίες (Σοφάκι εσύ κρύβεσαι πίσω από τις photos εεε?)! Καλά το tea tree primer το υπεραγαπώ !
    Το βιβλίο "Το λάθος αστέρι" το έχω βάλει καιρό στο μάτι ! Θα το τιμήσω σύντομα!
    xxx κορίτσια μου υπέροχα ! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/9/14 13:13

    όλα υπέροχα!! τέλειες φωτογραφίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα τα καλούδια σας κοριτσούδια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή