Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

19.11.14

Travel to Βούναινα Λάρισας


Στο σημερινό ποστ θέλω να σε ταξιδέψω μέχρι τα Βούναινα Λάρισας που επισκέφθηκα πρόσφατα. Τα Βούναινα βρίσκονται στο νομό Θεσσαλίας, 25 χλμ. από την πόλη της Λάρισας και 35 χλμ. από την Καρδίτσα. Με υψόμετρο 169 μέτρα, πεδινό κλίμα, αγροτικό έδαφος, άπλετες θαμνώδεις εκτάσεις, τα Βούναινα είναι ένα υπέροχο γραφικό μέρος για να ηρεμήσεις, να ξεκουραστείς και να γεμίσει το μάτι σου με εικόνες της φύσης. 
Τώρα που εγώ το επισκέφθηκα, όλο το μέρος ήταν γεμάτο με πεσμένα φθινοπωρινά φύλλα από τα δέντρα, και το θέαμα ήταν απλά μαγευτικό.
Οι κάτοικοι της περιοχής φιλόξενοι, περνούν την μέρα τους παράγοντας και καλλιεργώντας το θαύμα που τους χάρισε η φύση. Ενώ αυτή την εποχή τα τζάκια καίνε όλη μέρα, πλημμυρίζοντας την ατμόσφαιρα με άρωμα ξύλου που καίγεται. Τα Βούναινα είναι ένας τέλειος προορισμός για να γευθείς όλες αυτές τις φθινοπωρινές-χειμωνιάτικες μυρωδιές.

Η πλατεία Βουναίνων
Πηγαίνοντας στα Βούναινα πρέπει σίγουρα να περάσεις μια βόλτα από την πλατεία του χωριού. Η διαδρομή προς την πλατεία είναι πανέμορφη, θα συναντήσεις καταπράσινο τοπίο και λουλούδια. Συναντήσαμε επίσης κι ένα υπέροχο σκυλάκο και μια μικρή γατούλα. Στη πλατεία θα αντικρίσεις τα καφενεία του χωριού όπου είναι γεμάτα από τους κατοίκους της περιοχής. Ενώ το παλιό Δημοτικό σχολείο του χωριού κάνει όλο το τοπίο πανέμορφο και γραφικό.










Βόλτα στο βουνό
Κάνοντας έναν περίπατο στο βουνό του χωριού οι εικόνες που θα σε περιβάλλουν είναι απλά μαγευτικές. Υπέροχο καταπράσινο τοπίο, πλούσιες θαμνώδεις εκτάσεις, καλλιεργήσιμα χωράφια, ζωάκια εκτροφής, με λίγα λόγια όλο το θαύμα που λέγεται φύση, στα πόδια σου. Η θέα όμως που θα αντικρίσεις από ψηλά στο βουνό πραγματικά αξίζει. Όλα τα Βούναινα από το ψηλότερο μέρος του χωριού σχηματίζονται μπροστά σου.










Άγιος Νικόλαος Ο νέος εν Βουνένοις
Στα Βούναινα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του νέου εν Βουνένοις. Είτε είσαι θρήσκος είτε όχι, η γαλήνη και η ηρεμία που θα νιώσεις εκεί δεν περιγράφεται. 
Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια προς το Ναό συναντάς ένα μικρό Εκκλησάκι, όπου είναι ο ακριβής τόπος του μαρτυρίου του Αγίου. Δίπλα στο πηγάδι και το δένδρο στο οποίο βασανίστηκε. Εκεί συμβαίνει ένα θαυμαστό γεγονός, καθώς κατά την ετήσια μνήμη του Αγίου που είναι στις 9 Μαΐου, τρέχει από τους κορμούς λίγων δένδρων φτελιάς ένα πορφυρένιο υγρό που μοιάζει με αίμα. Επίσης εντός του Ναού διατηρείται το Κενοτάφιο του Αγίου για Iερό Προσκύνημα.










ΘΕΣγάλα  - Αυτόματες μηχανές φρέσκου γάλακτος
Επισκέπτοντας τα γραφικά Βούναινα δεν γινόταν να μην δούμε και την πόλη της Λάρισας.
Αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως στην Λάρισα υπάρχουν οι αυτόματες μηχανές φρέσκου γάλακτος του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα. 
Κάθε μέρα φρέσκο, παστεριωμένο, ποιοτικό και ασφαλές γάλα, συλλέγεται από τις φάρμες ντόπιων αγελαδοτρόφων παραγωγών του ΘΕΣγάλα, και φτάνει άμεσα στις δεξαμενές των αυτόματων μηχανών φρέσκου γάλακτος. Έχοντας έτσι στο ποτήρι σου φρέσκο γάλα κατευθείαν από την παραγωγή για κατανάλωση, σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πλήρες και ελαφρύ γάλα, και πίστεψε με η γεύση του θα σου μείνει αξέχαστη. 
Σχετικά με αυτό μπορείς να ενημερωθείς στο thesgala.gr





Άγιος Αχίλλιος
Στην Λάρισα ανεβαίνοντας το λόφο του φρουρίου θα βρεις την Παλαιοχριστιανική Βασιλική Εκκλησία του Αγίου Αχιλλίου. To τοπίο πανέμορφο ενώ η Εκκλησία επιβλητική. Δυστυχώς όμως όταν την επισκεφθήκαμε δεν ήταν ανοιχτή για να την δούμε και εσωτερικά. Ωστόσο η θέα από ψηλά μας δικαίωσε βλέποντας την πόλη της Λάρισας και τον ποταμό Πηνειό.



Πάρκο Αλκαζάρ - Πηνειός
Τέλος, επισκέφθηκα το Πάρκο Αλκαζάρ που είναι μετά την γέφυρα του ποταμού Πηνειού. Από τα πιο υπέροχα αστικά πάρκα που έχω επισκεφθεί, αποτελεί την πιο όμορφη γωνία της πόλης. Αξίζει να κάνεις σίγουρα έναν περίπατο εκεί και να περιπλανηθείς στο μεγάλο σε έκταση άλσος. Καταπράσινο τοπίο με άπλετα δέντρα και λουλούδια, τεχνητές λίμνες και πεζογέφυρες, ανοιχτούς χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, υπαίθριο θέατρο, κηποθέατρο, και πολλοί χώροι να ξεκουραστείς και να απολαύσεις την φύση. Συνάντησα επίσης κι ένα πανέμορφο άλογο. Ενώ στη μέση του πάρκου υπάρχει το μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Από τις άπειρες φωτογραφίες που τράβηξα ελπίζω να σου μεταδώσω το πόσο μαγευτικό είναι το τοπίο.

















Το ταξίδι μου στα Βούναινα και στη Λάρισα τελείωσε αφήνοντας μου τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Σίγουρα την επόμενη φορά που θα πάω στην Λάρισα, θέλω να επισκεφθώ κι άλλα ιστορικά μνημεία της, τα μουσεία και τα θέατρα της. Χρόνος να υπάρχει κι όλα γίνονται.
Με το ποστ μου εύχομαι να σε ταξίδεψα γλυκά μέχρι τα γραφικά Βούναινα και την όμορφη πόλη της Λάρισας. 

Πολλά φιλιά,
Σοφία

ΥΓ. Όλες οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματικά δικαιώματα και ανήκουν αποκλειστικά στο Sisters Beaute.

5 σχόλια:

  1. ΘΕΣγάλα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη πλέον και είναι φανταστικό!!!Πολύ καλή δουλειά!!!

    Όντως με ταξίδεψε όμορφα το post σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες φωτογραφίες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες και οι δικές σας είναι υπέροχες! Φαίνεται ότι περάσατε πραγματικά τέλεια! Τα αυτόματα μηχανήματα φρέσκου γάλακτος πρώτη φορά τα βλέπω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο, ταξιδιάικο post!
    Υπέροχες και τέλεια τραβηγμένες φωτο! Άντε και σε επόμενα post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χαίρομαι για αυτό το ταξίδι στα μέρη μου! Η Λάρισα έχει πράγματι πολλές κρυμμένες ομορφιές! Πήγες στα δύο αρχαία θέατρα; Αν όχι, την επόμενη φορά μην παραλείψεις! Όσο για το Θεςγάλα τα λόγια είναι περιττά: κάνεις μια γαλατόπιτα αξέχαστη! Καμία σχέση με το γάλα εμπορίου. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή