Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

28.1.15

Fifty Shades of Grey Trilogy


Στο σημερινό ποστ μιλάμε για την πιο πολυσυζητημένη σειρά βιβλίων, και όχι άδικα αφού είναι αγαπημένη πολλών γυναικών. Αναφερόμαστε στην τριλογία των Πενήντα αποχρώσεων του γκρι (Fifty Shades of Grey) της EL James. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Τα συγκεκριμένα βιβλία τα διαβάσαμε πρόσφατα, επί ευκαιρία της επερχόμενης ταινίας. Ενώ η περιέργεια και το γεγονός ότι έχουν γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, μας έκανε να θέλουμε να τα διαβάσουμε και να ανακαλύψουμε τις πενήντα αποχρώσεις. Έκτοτε η τριλογία έγινε αγαπημένη και να σου αναφέρουμε πως μέσα σε μόλις 15 μέρες διαβάσαμε και τα 3 βιβλία. Σήμερα λοιπόν σου λέμε την γνώμη μας και πως μας φάνηκαν. 


ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ
Συγγραφέας: EL James
Τίτλος πρωτοτύπου: Fifty Shades Of Grey
Εκδόσεις: Πατάκη
Πρώτη κυκλοφορία: Ιούνιος 2012
Σελίδες: 704

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της, ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν.
H Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο.
Όμως ο Γκρέυ βασανίζεται από τους δικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέυ κρατά κρυμμένα.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ
Συγγραφέας: EL James
Τίτλος πρωτοτύπου: Fifty Shades Darker
Εκδόσεις: Πατάκη
Πρώτη κυκλοφορία: Οκτώβριος 2012
Σελίδες: 736

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του βασανισμένου νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, η Άνα έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει καινούρια καριέρα σε εκδοτικό οίκο.
Όμως ο πόθος για τον Γκρέυ κυριαρχεί ακόμα σε κάθε σκέψη της, και όταν εκείνος της προτείνει μια νέα συμφωνία δεν μπορεί ν’ αντισταθεί. Γρήγορα αρχίζει να μαθαίνει για το οδυνηρό παρελθόν των προβληματικών, δυναμικών και απαιτητικών πενήντα αποχρώσεων της, περισσότερα απ’ όσα νόμιζε ποτέ ότι ήταν δυνατόν να μάθει. Ενώ όμως ο Κρίστιαν Γκρέυ παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, η Άνα πρέπει να πάρει την απόφαση της ζωής της.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Συγγραφέας: EL James
Τίτλος πρωτοτύπου: Fifty Shades Freed 
Εκδόσεις: Πατάκη
Πρώτη κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2012
Σελίδες: 814

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η ολοκλήρωση της τριλογίας-φαινόμενο που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον έρωτα. 
Από την πρώτη στιγμή που η Άνα Στιλ συνάντησε τον δυναμικό, όσο και προβληματικό, επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, γεννήθηκε μεταξύ τους μια αισθησιακή σχέση που άλλαξε αμετάκλητα τη ζωή και των δύο. Η Άνα ήξερε από την αρχή πως η αγάπη για τις πενήντα αποχρώσεις της δε θα ήταν εύκολη δουλειά, και η κοινή ζωή τους δημιουργεί προκλήσεις που κανένας τους δεν είχε προβλέψει. Εκείνη πρέπει να μάθει να μοιράζεται τον πολυτελή τρόπο ζωής του Γκρέυ χωρίς να θυσιάζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της, και ο Γκρέυ πρέπει να ξεπεράσει την παρόρμησή του να ελέγχει τους άλλους και να αφήσει πίσω του τις αναμνήσεις που εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν.
Τώρα επιτέλους μαζί, έχουν αγάπη, πάθος κι έναν κόσμο με άπειρες δυνατότητες. Ακριβώς όμως τη στιγμή που φαίνεται πως πραγματικά έχουν τα πάντα, η τραγωδία και η μοίρα συνδυάζονται για να κάνουν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες της Άνα.


Στο συγκεκριμένο book review είναι λίγο δύσκολο να συκρατειθούμε και να μην πούμε περισσότερα απ' ότι πρέπει, και αυτό για να μην αποκαλύψουμε την ιστορία και την εξέλιξη της. Δεν θα το θέλαμε αυτό.
Για τα συγκεκριμένη σειρά βιβλίου έχουν ακουστεί πολλά και οι κριτικές διχάζονται (κι εμείς αποφεύγαμε να την διαβάσουμε τόσο καιρό), σίγουρα είναι ερωτικά, με πολύ πάθος αλλά τα βιβλία έχουν και μια ιστορία να μας πουν.
Στην τριλογία διαδραματίζεται η σχέση δύο ανθρώπων, ενός άντρα και μια γυναικάς, στην περίπτωση μας του Κρίστιαν Γκρέυ και της Αναστάζια Στιλ. Βλέπουμε την ιστορία από την στιγμή που θα πρωτοκοιταχτούν, θα πρωτογνωριστούν, θα ερωτευθούν, θα παθιαστούν μέχρι όπως αυτή θα εξελιχθεί. Τα χαρακτηρίζουν οι έντονες λεπτομερείς και ερωτικές περιγραφές χωρίς όμως αυτό να κάνει τα βιβλία να είναι χυδαία. 
Η ιστορία εξελίσσεται άψογα, με στιγμές να σε εξάπτουν και να θες διαβάσεις παρακάτω για να μάθεις την συνέχεια. Ενώ η εξέλιξη από το πρώτο έως το τρίτο βιβλίο έχει ανατροπές που δεν το περιμένεις. Και μέσα από την ιστορία τους και τις δυσκολίες της μας αποδεικνύουν πως τα ετερώνυμα έλκονται, και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο.
Είναι ευκολοδιάβαστα και πραγματικά δεν καταλάβαμε πώς περνάει η ώρα διαβάζοντας τα, ενώ δεν είναι καθόλου κουραστικά. Είναι μια ιστορία που σίγουρα σε απορροφάει και νιώθεις την ιστορία σαν να είναι δική σου.
Μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα αν σου αρέσουν τέτοιου είδους βιβλία στο προτείνουμε, αν όμως δεν είναι του γούστου σου μην μπεις στον κόπο να τα διαβάσεις. Είναι βιβλία που πρέπει να σου αρέσουν αυτού του είδους για να τα διαβάσεις.


Εμείς ανακαλύψαμε τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι! Εσύ;
Μήπως έχεις διαβάσει τα βιβλία; Μην ξεχάσεις να μας πεις την γνώμη σου και πως σου φάνηκαν.
Ενώ εσύ που δεν τα έχεις διαβάσει ακόμα ελπίζουμε να σου εξάψαμε την περιέργεια να το κάνεις.

*Εμείς πάντως ανυπομονούμε ήδη και για την ομότιτλη ταινία βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της σειράς, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου 2015 στους κινηματογράφους.

Πολλά φιλιά,
Δέσποινα & Σοφία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

6 σχόλια:

  1. Μ αρέσει πολύ που κάνετε post για βιβλία. Είναι το καλύτερο μου. Να ξέρετε ότι έχει βγει και σειρά περιποίησης σώματος, ποστ ανέβασα χθες στο μπλόγκ μου.φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω διαβασει τα 2 πρωτα βιβλια της σειρας. Δεν τα αγορασα, τα δανειστικα απο μια γνωστη μου η οποια ενθουσιαστικαι πολυ με το θεμα τους .Εμενα δεν μου αρεσαν γιατι επικεντρωθηκαν στα σεξουαλικα γουστα του μορφονιου. Ενταξει, μπορει κανεις να παρει ιδεες για να εμπλουτισει την ερωτικη του ζωη, αλλα ως εκει.Στο κρεββατι αλλοστε ολα επιτρεπονται. Δεν ειχε τιποτα να μου δωσει. Νομιζω οτι ειναι ιδανικο για αυτες που δεν εχουν δει αντρα πολυ καιρο στο κρεββατι τους (στον καναπε, στο πατωμα, κλπ)- για να μην πω ακριβως την λεξη που τις περιγραφει γιατι δεν επιτρεπεται!!! Την ταινια δεν θα την δω, προτειμω να χαλασω τα 10ευρω αγοραζοντας ενα αλλο βιβλιο. Για οσες σπευσουν να την δουν, καλη προβολη και καλη πρακτικη στην συνεχεια τους ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω διαβάσει και τα τρία. Ενώ δεν είμαι fan των βιβλίων, αυτά ήταν τόσο ευκολοδιάβαστα που εντυπωσιάστηκα :) Τα λάτρεψα. Μόνο να σας πω ότι με το που τελείωσα και το τρίτο βιβλίο στενοχωρήθηκα που δε θα ξαναδιαβάσω γι αυτούς τους 2. Ανυπομονώ για την ταινία.
    Θα πω με σιγουριά ότι το πρώτο βιβλίο είναι καθαρά προκλητικό και ερωτικό. Αυτό προβάλλεται. Τα υπόλοιπα δύο είναι πιο ρομαντικά και με εκφράζουν και περισσότερο. :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα το σχόλιο της Μαρίας μόλις και νιώθω την ανάγκη να απαντήσω ως μια..... (δε θα με χαρακτηρίσω) που είμαι. Όλες οι γυναίκες, οι εκατομμύρια γυναίκες που διάβασαν αυτά τα βιβλία, σημαίνει ότι δεν έχουν δει άντρα καιρό; Διαφωνώ. Σίγουρα είναι κάτι προκλητικό και κακά τα ψέματα όλα αυτά που περιγράφονται αποτελούν ένα θέμα ταμπού για την Ελλάδα. Ας μη γελιόμαστε. Οπότε θα μείνω στο γεγονός ότι σε ''θίγει'' το περιεχόμενο του βιβλίου, εσένα προσωπικά όμως. Γιατί εμένα δε με θίγει και δεν πιστεύω ότι με μετατρέπει σε γυναίκα που θέλει επειγόντως άντρα και περιμένει ένα βιβλίο για να...φαντασιωθεί. Αυτό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. egw pou den eimai tou vivliou apofasisa na perimenw na t dw sthn megalh othoni! Apla anupomwnw na dw ton kouklaro ton jamie kai fovamai mn m katsei kanena pop corn stn laimo :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή