Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

27.2.15

Cooking: Γεμιστά Cupcakes με τυρί κρέμα και σοκολάτα



Λατρεύουμε τα cupcakes είναι τόσο λαχταριστά και ιδιαίτερα αλλά στα μάτια μας πάντα φάνταζαν παν-δύσκολα να τα φτιάξουμε. Επί ευκαιρίας λοιπόν την επέτειο των 3 χρόνων του Sisters Beaute (πάρτε μέρος στο διαγωνισμό μας εδώ) είπαμε αυτή την φορά να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είπαμε να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας cupcakes, χειροποίητα μόνες μας στο σπίτι. Όπως και να το κάνουμε έχουν άλλη χάρη και μαγεία άμα τα φτιάξεις με τα χεράκια σου. Η συνταγή είναι πολύ πιο εύκολη από όσο δείχνει και πιστέψτε μας άμα μπείτε στη διαδικασία να τα φτιάξετε θα το διασκεδάσετε πολύ διακοσμώντας τα. Βάλτε την φαντασία σας και δημιουργήστε. Η σημερινή συνταγή για τα χειροποίητα cupcakes μαζί με δύο γεμίσεις, μία με τυρί κρέμα και μία με σοκολάτα, για να φτιάξετε όποια προτιμάτε. Και γιατί όχι φτιάξτε και τις δύο όπως εμείς. Ένα πράγμα είναι σίγουρο πως το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει για τον κόπο σας. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε κι εσείς. Αν μπόρεσα εγώ, μπορείτε κι εσείς.



YΛΙΚΑ
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. κακάο
300γρ. ζάχαρη
1 αυγό
250γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. χλιαρό νερό
100γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
300γρ. τυρί κρέμα
70γρ. βούτυρο
125γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανιλίνες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
100γρ. κρέμα γάλακτος
125γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. αρωματικό λικέρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
250γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Τρούφα
Τριμμένη σοκολάτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα cupcakes: Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα. Βάζουμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε για λίγο ακόμα ρίχνοντας  σιγά-σιγά το μείγμα των στερεών υλικών. Στο τέλος προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για cupcakes μέχρι λίγο πάνω από την μέση και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούντο στους 180°C για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν.

Για την γέμιση με τυρί κρέμα: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τις βανιλίνες και χτυπάμε ξανά. 

Για την γέμιση με σοκολάτα: Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε αμέσως. Ρίχνουμε την κουβερτούρα που έχουμε τεμαχίσει σε κομμάτια και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα μας.

Για το γαρνίρισμα: Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος του cupcake γύρω γύρω (έχοντας κλήση 45 μοίρες) και βγάζουμε ένα κωνικό μέρος. Από το μέρος που βγάλαμε κρατάμε μόνο το πάνω μέρος για να το χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι στο cupcake μας.
Με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα cupcakes με όποια από τις δύο γεμίσεις θέλουμε, και κλείνουμε με το καπάκι που κρατήσαμε από πάνω.
Διακοσμούμε τα cupcakes απλώνοντας από πάνω λίγο από την γέμιση σοκολάτας, ή με σαντιγί. Ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας με λίγη τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο επιθυμούμε.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Το μείγμα για τα cupcakes είναι αρκετά αραιό γι' αυτό προτιμήστε ένα μπολ με χείλος για να γεμίσετε τις ειδικές θήκες πιο εύκολα. Τα cupcakes πρέπει πρώτα να έχουν κρυώσει καλά για να είναι πιο εύκολο να τα κόψετε και να τα γεμίσετε για να μην θρυμματιστούν. Επίσης για το γαρνίρισμα καλό θα ήταν να έχετε πρώτα αφήσει για λίγο στο ψυγείο τις γεμίσεις και την σαντιγί μέχρι να σφίξουν και να δέσουν. Θα είναι πιο εύκολο να γαρνίρετε και να χειριστείτε το κορνέ μετά. Για μια έξτρα δόση γεύσης μπορείτε να προσθέσετε λίγο από τον αγαπημένο σας καφέ στη γέμιση για τα cupcakes.

Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για τα γεμιστά cupcakes με τυρί κρέμα και σοκολάτα, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.

Καλή απόλαυση,
Σοφία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

3 σχόλια:

  1. Πο πο φαινονται πεντανόστιμα! Μόλις καταφέρω θα τα δοκιμάσω.. Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ φαίνονται υπέροχα!! Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω σίγουρα κάποια στιγμή!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιαμ μιαμ φαίνονται ωραία κορίτσια!! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή