Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

13.2.15

Cooking: Χωριάτικη χορτόπιτα με τυρί


Αν σου αρέσουν οι πίτες τότε το σημερινό γευστικό μας ποστ είναι για σένα. Αν πάλι δεν τις προτιμάς σίγουρα το γευστικό αποτέλεσμα θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Η σημερινή συνταγή μας λοιπόν είναι πολύ απλή για χωριάτικη χορτόπιτα με τυρί. Αν πάλι δεν είσαι φίλος των χορταρικών τότε η πίτα είναι μια καλή αφορμή για να τα προσθέσεις στη διατροφή σου. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Τι περιμένεις λοιπόν; Δοκίμασε να την φτιάξεις κι εσύ.


ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές ξύδι
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Μισό ποτηράκι (του κρασιού) ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό

Για την γέμιση:
1 κιλό χόρτα διάφορα της αρεσκείας μας
3 κρεμμύδια φρέσκα
Μισό ματσάκι άνηθο
500γρ. φέτα της αρεσκείας μας
2 αυγά
Λίγο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα φύλλα μας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, ελάχιστη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το ξύδι. 
-Προσθέτουμε σιγά-σιγά σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι όσο χρειαστεί, και ζυμώνουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά μας και να γίνει η ζύμη μας. Στο τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε και το αλάτι.
-Αφήνουμε την ζύμη μας στην άκρη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση.

-Ζεματάμε τα χόρτα που έχουμε επιλέξει και τα στραγγίζουμε καλά.
-Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια.
-Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την γέμιση, τα χόρτα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά, την φέτα και λίγο αλάτι-πιπέρι.
-Ανακατεύουμε καλά για ενωθούν καλά τα υλικά για την γέμιση μας.

-Ανοίγουμε φύλλα από την ζύμη που έχουμε ετοιμάσει χρησιμοποιώντας πλάστη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει.
-Βάζουμε δύο φύλλα κάτω, τα λαδώνουμε ενδιάμεσα και βάζουμε από πάνω λίγο από την γέμιση.
-Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση μας τοποθετώντας από πάνω ένα φύλλο κάθε φορά.
-Όταν τελειώσουμε την διαδικασία αυτή με όλη την γέμιση μας, από πάνω τοποθετούμε πάλι δύο φύλλα που έχουμε λαδώσει ενδιάμεσα.
-Χαράζουμε την χορτόπιτα σε κομμάτια, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60' λεπτά ώσπου να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο).


Συμβουλές: Μπορείτε να επιλέξετε όποια χόρτα σας αρέσουν. Το ίδιο ισχύει και για την φέτα. Μπορείτε να κάνετε την πίτα π.χ. με σπανάκι και να φτιάξετε μια πολύ ωραία σπανακόπιτα.

Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για την χορτόπιτα, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε. Εμείς θα τα ξαναπούμε σε μια επόμενη γευστική συνταγή.

Καλή απόλαυση,
Μαρία.

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου