Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

26.3.15

Divergent & Insurgent Movies


Για την τριλογία της απόκλισης μάθαμε τελείως τυχαία όταν έγινε η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, με την πρώτη ταινία της σειράς να βγαίνει πέρσι. Εκ τότε έγινε υπερ-αγαπημένη μας αν και δεν έτυχε μέχρι τώρα να σου μιλήσουμε γι' αυτό το φαινόμενο. Στο σημερινό cine ποστ είναι η καταλληλότερη στιγμή να το κάνουμε, επί ευκαιρίας της δεύτερης ταινίας της σειράς που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες στους κινηματογράφους.


DIVERGENT (2014)
Ελληνικός Τίτλος: Η τριλογία της απόκλισης - Οι διαφορετικοί
Παραγωγή: ΗΠΑ
Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Νιλ Μπέργκερ 
Σενάριο: Έβαν Ντόχερτι, Βανέσα Τέιλορ
Ηθοποιοί: Σέιλιν Γούντλεϊ, Τεό Τζέιμς, Κέιτ Γουίνσλετ, Άνσελ Έλγκορτ, Μάιλς Τέλερ, Τζέι Κόρτνεϊ, Άσλεϊ Τζαντ, Μάγκι Κιού, Ρέι Στίβενσον, Ζόι Κράβιτζ, Κρίστιαν Μάντσεν, Τόνι Γκόλντουιν, Μπεν Λόιντ Χιου, Μπεν Λάμπ
Διάρκεια: 139' λεπτά
Πρεμιέρα: 27 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΘΕΣΗ
Γεμάτη ασίγαστη δράση και έντονα ψυχολογικά παιχνίδια, η απόκλιση μας συστήνει ένα νέο κοινωνικό σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι χωρίζονται σε ξεχωριστές φατρίες. Η κάθε φατρία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης αρετής. Όλα τα μέλη της συγκεκριμένης κοινωνίας επιλέγονται για να ενταχθούν υποχρεωτικά σε μια φατρία, όταν συμπληρώσουν το δέκατο έκτο έτος της ηλικίας τους. Η Τρις καλείται να επιλέξει και όπως αποδεικνύεται είναι διαφορετική και ακατάτακτηΌμως υπάρχουν και κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις που φαίνεται να μη χωράνε σε καμία από τις υπάρχουσες κατηγορίες. Τι συμβαίνει με αυτές τις περιπτώσεις; Κανείς δεν είναι σίγουρος ακόμη...


Η γνώμη μας για το Divergent:
Δεν είχαμε ιδέα για την τριλογία της Απόκλισης ούτε έτυχε να διαβάσουμε μέχρι στιγμής τα βιβλία, αλλά βλέποντας το Divergent από το πρώτο λεπτό μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και πήρε αντάξια την θέση του στις πιο αγαπημένες μας ταινίες. Αν αναλογιστούμε πως έχουμε δει την ταινία συνολικά 5 φορές και θα την βλέπαμε ακόμα τόσες. Κάθε φορά που την βλέπουμε, ενθουσιαζόμαστε ακόμα περισσότερο.
Αν και πολύ είπαν πως κυμαίνεται γύρω-πολύ στα γνωστά μοτίβα που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και που έχουν γίνει μόδα, για εμάς το Divergent ξεχωρίζει. Δεν θα σταθούμε πολύ στην ιστορία του, αλλά χωρίς να έχουμε διαβάσει τα βιβλία ήταν εύκολο να κατανοήσουμε την υπόθεση. Η πλοκή και το σενάριο της ταινίας ρέουν ομοιόμορφα χωρίς να κουράζουν λεπτό. Ενώ πρέπει να σημειωθούν η εξαιρετική σκηνοθεσία, η φωτογραφία και τα εφέ, δημιουργώντας ένα πραγματικό υπερθέαμα. Πολλές δυναμικές στιγμές και σκηνές με δράση κατά την διάρκεια, που σε καθηλώνουν ώστε να θες να δεις την συνέχεια.
H Σέιλιν Γούντλεϊ (Τρις) και o Τεό Τζέιμς (Τέσσερα) ήταν η καλύτερη επιλογή για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Υποδύονται τους βασικούς ρόλους εξαιρετικά, μεταδίδοντας μας τον δυναμισμό των χαρακτήρων τους και την χημεία μεταξύ τους. Η ερμηνεία και το ταλέντο τους ξεχωρίζει αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Να αναφέρουμε και το εξαιρετικό soundtrack που απαρτίζει την ταινία και συμπληρώνει τις σκηνές με τον δυναμισμό που χρειάζεται. Με τα καταπληκτικά:
Beating HeartFind You και Run Boy Run.
Στο τέλος μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μας έκανε να θέλουμε να διαβάσουμε τα βιβλία, και να περιμένουμε την συνέχεια για την επόμενη ταινία.
Η βαθμολογία μας: 9/10


THE DIVERGENT SERIES: INSURGENT(2015)
Ελληνικός Τίτλος: Η τριλογία της απόκλισης - Ανταρσία
Παραγωγή: ΗΠΑ
Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σουέντκε
Σενάριο: Μπράιαν Ντάφιλντ, Ακίβα Γκόλντσμαν
Ηθοποιοί: Σέιλιν Γούντλεϊ, Τεό Τζέιμς, Κέιτ Γουίνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Ουότς, Μάιλς Τέλερ, Ζόι Κράβιτζ, Τζέι Κόρτνι, Άνσελ Έλγκορτ
Διάρκεια: 119' λεπτά
Πρεμιέρα: 19 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Τρις καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες και να συνεχίσει να μάχεται ενάντια στην ισχυρή συμμαχία που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή της. Πλέον με τον Τέσσερα έχοντας μετατραπεί σε φυγάδες, προσπαθούν να μείνουν κρυμμένοι οργανώνοντας τον τρόπο αντίδρασης τους στην εξουσία της Τζανίν. Έχοντας όμως πάρει στα χέρια της ένα κουτί με σημαντικότατες απόκρυφες πληροφορίες, εκείνοι βρίσκονται αντιμέτωποι μαζί της.


Η γνώμη μας για το Insurgent:
Η συνέχεια της τριλογίας της Απόκλισης με την δεύτερη ταινία να κυμαίνεται στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενη. Με ωραία πλοκή και σενάριο χωρίς να κουράζουν, με δυνατές στιγμές και πολύ δράση που καθηλώνουν, εκπληκτική φωτογραφία και σκηνές, άψογη σκηνοθεσία, και φαντασμαγορικά εφέ που κόβουν την ανάσα. Ωστόσο η δεύτερη ταινία δεν μας ενθουσίασε τόσο πολύ όσο η πρώτη, επειδή ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη της ιστορίας.
Και εδώ οι πρωταγωνιστές Σέιλιν Γούντλεϊ (Τρις) και Τεό Τζέιμς (Τέσσερα) με καταπληκτικές ερμηνείες, μας αποπνέουν τον δυναμισμό που αρμόζει, και για ακόμα μία φορά μας μεταδίδουν την χημεία τους.
 Στο τέλος μας άφησε με θετικές εντυπώσεις, να ανυπομονούμε για την συνέχεια της ιστορίας και την επόμενη ταινία.
Η βαθμολογία μας: 8/10

Οι ταινίες βασίζονται στα ομώνυμα βιβλία: Η τριλογίας της Απόκλισης (της Βερόνικα Ροθ) που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Για πες μας εσύ ανακάλυψες το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Απόκλιση;
Ποια η γνώμη σου;
Μην ξεχάσεις να μας αφήσεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου.

Πολλά φιλιά,
Σοφία & Δέσποινα

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική μας κριτική και γνώμη για την ταινία.

4 σχόλια:

  1. Την πρώτη ταινία την είχα δει πέρσι στο dvd και μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ!
    Η δεύτερη από το τρέιλερ και τις διάφορες κριικές που έχω διαβάσει μου φαίνεται να είναι εξίσου ωραία. Δεν ξέρω αν θα πάω να τη δω, αλλά σίγουρα θα τη δω μόλις κυκλοφορήσει σε dvd.
    Τα βιβλία δεν έχει τύχει να τα διαβάσω!
    Καλό ξημέρωμα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ok Μιλάμε για ΤΗΝ τριλογία! Την λάτρεψα ... Ξέχασα και το hunger games αλλα και το maze runner!! Μου αρεσε πάρα πολύ η πρωτη ταινια και συντομα θα δω και την δευτερη!! Φιλια πολλά κορίτσια και ευχες για ενα ομορφο (αλλα βροχερό) σαβκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδα τις δύο ταινίες μαζί, την πρώτη στο σπίτι και τη δεύτερη την επόμενη μέρα στο σινεμά και μου άρεσαν πολύ! Μου θύμησαν λίγο Αγώνες Πείνας σαν story αλλά μου άρεσαν ένα κλικ περισσότερο σαν σενάριο. Συγγνώμη, είμαι η μόνη που ερωτεύτηκε τον πρωταγωνιστή;;; Είναι κουκλάκι, για χάρη του θα έβλεπα και 20 φορές τις ταινίες χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία στην αρχή μπορεί να θυμίσει λίγο τα μοτίβα που έχουμε συνηθίσει τελευταία (βλέπε Hunger Games), αλλά για εμάς η τριλογία της απόκλισης είναι πάρα-πάρα πολύ καλύτερη από όλες τις απόψεις και έχει να δώσει κάτι διαφορετικό!
      χαχα δεν είσαι η μόνη που ερωτεύτηκες τον πρωταγωνιστή... Αγαπάμε Τεό και να σημειωθεί πως είναι και Ελληνικής καταγωγής παρακαλώ!

      Διαγραφή