Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

18.4.15

Cooking: Καταϊφάκια μπουκίτσες με καρύδι


Αν είσαι λάτρης του γλυκού και ιδιαίτερα των σιροπιαστών τότε η σημερινή συνταγή είναι για σένα. Στο σημερινό γευστικό μας ποστ φτιάχνουμε από τα πιο κλασικά γλυκά, που δεν είναι άλλο από καταϊφάκια σε μικρές μπουκίτσες με καρύδι. Αν και φαίνονται περίπλοκα, η συνταγή είναι αρκετά απλή και εύκολη με λίγα υλικά. Τα καταϊφάκια αποτελούν τον πιο τέλειο γλυκό πειρασμό γι' αυτό δοκίμασε να τα φτιάξεις κι εσύ.


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο για καταΐφι
500γρ. τριμμένο καρύδι
3-5 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Λίγο βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
1μιση κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ετοιμάζουμε την γέμιση για τα καταϊφάκια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι (αν πάρουμε ολόκληρο το έχουμε θρυμματίσει εξαρχής), την ζάχαρη. το γαρύφαλλο, την κανέλα και την τριμμένη φρυγανιά, και ανακατεύουμε καλά.
-Παίρνουμε το φύλλο για το καταΐφι και αρχίζουμε να ανοίγουμε τις ίνες με τα χέρια μας. Έπειτα σχηματίζουμε μικρές λωρίδες και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη από την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει (περίπου 1 κουταλιά) στην μέση κάθε λωρίδας και τυλίγουμε δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μπουκίτσες.
-Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο μας και τοποθετούμε τις μπουκίτσες σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει.
-Στο τέλος ραντίζουμε τα καταϊφάκια με με λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30' λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.
-Καθώς ψήνονται τα καταϊφάκια μας στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να πάρουν βράση.
-Μόλις είναι έτοιμα και βγάλουμε από το φούρνο τα καταϊφάκια μας, τα περιχύνουμε κατευθείαν με το καυτό σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε να τραβήξουν και να κρυώσουν.
-Σερβίρουμε τα καταϊφάκια με έξτρα τριμμένο καρύδι ή ένας ακόμα εξαιρετικός συνδυασμός είναι με παγωτό.


Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για τα καταϊφάκια μπουκίτσες, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.

Καλή απόλαυση,
Μαρία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

2 σχόλια:

  1. Φαίνεται πεντανόστιμο! Πάντα ανεβάζετε υπέροχες συνταγές φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται λαχταριστά, αγαπώ τα σιροπιαστά και ειδικά τις μπουκίτσες!! Μιαμ μιαμ μιαμ! :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή