Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

15.5.15

Cooking: Ατομικά αφράτα τυρόψωμα


Στο σημερινό γευστικό μας ποστ φτιάχνουμε ατομικά αφράτα τυρόψωμα. Αν και πάντα η υπόθεση του ιδανικού τυρόψωμου φαντάζει δύσκολη υπόθεση, η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη με λίγα υλικά που έχουμε στο σπίτι. Τα τυρόψωμα είναι ιδανικά για να μας συντροφεύουν κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ το πόσο αφράτα είναι τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Εσύ πάλι που είσαι λάτρεις του ψωμιού μπορείς στη συνταγή να προσθέσεις και ότι άλλο επιθυμείς και να κάνεις τα δικά σου ψωμάκια. Όπως και να έχει δοκίμασε να τα φτιάξεις κι εσύ.


ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. θυμάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
300ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από την φέτα και το θυμάρι. Αρχικά προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας, το νερό που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, το ελαιόλαδο, και έπειτα την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας σιγά-σιγά τα αλεύρια μας, και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαλακή ζύμη που είναι εύπλαστη.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνοντας στη ζύμη μας το θυμάρι και την φέτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
- Αλείφουμε την ζύμη μας με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνουμε σε ένα μπολ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά με 1 ώρα.
- Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας και κόβουμε την ζύμη σε ισόποσα μικρότερα κομμάτια (περίπου 180 γρ). Αλευρώνουμε τα χέρια μας και με τα κομμάτια που έχουμε κόψει προηγουμένως, σχηματίζουμε μπαλάκια.
- Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί με λαδόκολλα, και ψήνουμε τα τυρόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Καλό θα ήταν να μην κουράσετε πολύ την ζύμη και να μην παραμελήσετε να την αφήσετε να ξεκουραστεί, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Αν θέλετε να γίνουν ακόμα πιο αφράτα μπορείτε αρχικά να έχετε κοσκινίσει τα αλεύρια που θα χρησιμοποιήσετε. Για φέτα μπορείτε να βάλετε όποια επιθυμείτε ανάλογα τα γούστα και την αρεσκείας σας. Επίσης αντί για φέτα μπορείτε να κάνετε την συνταγή με ελιές και να φτιάξετε νοστιμότατα ελιόψωμα. Μπορείτε επίσης στη βασική συνταγή να προσθέσετε ότι υλικό θέλετε (αντί για φέτα) και να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά ψωμάκια.

Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για τα ατομικά αφράτα τυρόψωμα, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.

Καλή απόλαυση,
Μαρία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

2 σχόλια:

  1. αγαπώ τυροψωμάκια αλλά οι υπόλοιποι στο σπίτι δυστυχώς όχι!
    Τέλεια φαίνονται!!γιαμ,γιαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ! κορίτσια μου γιατί μου το κάνετε αυτό; Προσπαθώ να κάνω δίαιτα... Είμαι καινούρια blogger θα χαρώ πολύ αν ρίξετε μια ματιά...http://www.stroumfitasmurf.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή